Anunțuri

 • 47326429_2359230064091751_7322949742537736192_nVa invitam vineri, 7 decembrie, la conferinta despre patrimoniul natural, in special geologic: extraordinara flora fosila liasica de la Anina, situri fosilifere si rezervatii geologice din Dobrogea, geosituri cu olistolite din Parcul Natural Bucegi, geodiversitatea muntilor Persani. Vor fi prezentari si discutii interesante privind educatia geologica, inclusiv din partea studentilor FGG.

 • Forumul Traditiilor Creative, desfasurat la The ARK la sfarsitul lunii Octombrie a fost pentru GBA o practica buna in ceea ce priveste patrimoniul cultural si relatia lui cu patrimoniul natural. Studentii au putut discuta si participa la workshopuri organizate de mestesugari in parteneriat cu designeri tineri. Rezultatul parteneriatului fiind dezvoltarea de produse noi, atractive pentru lumea contemporana.

 • Am sarbatorit Saptamana Geologiei cu o vizita a studentilor in Geoparcul International UNESCO – Tara Hategului unde am vizitat centrul Geoparcului de la Hateg, studentii au invatat mestesugul vopsitului cu plante al lanei, au invatat despre geo-produse cu Silvia Szacacz de la Asociatia Femeilor din Santamarie Orlea, cu Alina Ciobanu la Casuta Vulcanului. Studentii au gustat produse traditionale si s-au bucurat de o vizita pe teren alaturi de domnul profesor Alexandru Andrasanu. Tot in cadrul Saptamanii Geologiei, studentii GBA au aflat secretele calcarelor care impodobesc statia de metrou Politehnica alaturi de domnul profesor Mihai Popa.

 • 22 Septembrie – incepe Masterul GBA, va asteptam!

 • Ziua porților deschise! 26 Iunie 2018, intre orele 14 – 16, amfiteatrul 2A, etaj 2, Facultatea de Geologie si Geofizică, Str. Nicolae Bălcescu, Nr. 1 – Pentru cei care doresc mai multe informații despre master, admitere, proiecte, oportunități – vă așteptăm cu drag la discuții și povești!

 • Aventurile lui John în Ținutul Buzăului. Practica de vară din Geoparcul Ținutul Buzăului este reinventată în fiecare an. Vă invităm să urmăriți aventurile unui englez în Geoparc. John Macadam este unul dintre cei mai mari specialiști în interpretare și comunicare științifică și a fost invitat în Romania pentru un schimb de bune practici.  Film realizat de Digi World Romania in parteneriat cu Geoparcul Tinutul Buzaului.

 •  Climate change, poluare, vulcani, super-vulcani, dinozauri, seceta, mamuti, presiune atmosferica, rezonanta magnetica a Pamantului, incalzire globala.

   Geoparcul Tinutul Buzaului va invita sa descoperiti! Miercuri 20 Decembrie 2017 in comuna Manzalesti deschidem centrul GEO-BIO Educatie de Senzatie.

  Educatie de Senzatie - 20 Decembrie 2017 - Copy

 • 22.11.2016 – Conferinta “Cum se construieste un parc natural“, 18:00, Sala PA, Facultatea de Geologie si Geofizica

  Din cadrul seriei de conferinte GBA – Natura si cultura in ariile protejate; Invitat special: Florin Stoican

  afis-gba-invitati-stoican-b-01

 • 14.11.2016 – Seminariile departamentului de Geologie

 • 14.11.2016 – Curs intensiv geoparcuri