↑ Return to Cercetare

EVS – European Virtual Seminar

EVS

European Virtual Seminar on Sustainable Development

https://www.ou.nl/eCache/DEF/1/23/463.html

Obiectivul principal al EVS este sa sustina un dialog interdisciplinar in probleme de dezvoltare durabila, intre studenti din 10 universitati europene, din noua tari, intr-un cadru formal, utilizind tehnologia informatiei (TIC) si resursele on-line.

Cursul se deruleaza in perioada octombrie – martie si este coordonat de Open University of the Netherlands. Studentiii lucreaza in echipe interdisciplinare, internationale pentru realizarea unui raport de cercetare, in limba engleza, asupra unui studiu de caza ales, din cele sase propuse de parteneri. Subiectele si studiile de caz propuse cuprind urmatoarele domenii: DEC – Decoupling of Environmental Pressure from Quality of Life, GEO – Geoconservation in Hateg Country Dinosaur Geopark, URBUrban Waste Prevention, NATInnovation in European Nature Conservation Policy, RCR Resilient Coastal Regions, STR – Sustainable Tourism and the Region. Fiecare echipa, formata din 4 – 7 studenti, beneficiaza de sprijinul unui turore si de supervizarea unui specialist in domeniul ales si a unui coordonator institutional.

Universitatea din Bucuresti participa la acest curs international incepind din anul 2002. Coordonatorul institutional si expertul pentru domeniul GEO este Alexandru Andrasanu. Tutorele grupului GEO este Gabriela Iftode.

Gabriela Iftode este absolvent al Masterului GEO-BIO, lucreaza la Institutul de Geodinamică al Academiei Române in cadrul proiectului GEO-SUST si doctoranda a Universitatii din Bucuresti. A absolvit cursul EVS in anul 2011, in anii 2011 – 2013 a participat la Cursul Erasmus Intensive Seminar on Sustainable Development, derulat in Romania, iar din anul 2012 este tutore in cadrul EVS.